Mod |
IP |
Status |
Protokół |
Połącz |
4Fun / BF2 Mod |
- |
- |
S/NS |
|
Only DD2 |
- |
- |
S/NS |
|
COD Mod |
- |
- |
S/NS |
|
Zombie Mod |
- |
- |
S/NS |
|
TeamSpeak 3 |
- |
- |
TS 3 |
|
Zamknięty przez: Gruszka 26-12-13, 10:34 |
Problem z 8.5gb |
Autor |
Wiadomość |
AkTyN
19[Z]46
Dołączył: 09 Wrz 2012 Posty: 231 Otrzymał 62 piw(a) Skąd: inąd
|
Wysłany: 26-01-13, 17:45
|
|
|
nie warto ci ich nagrywać bo jak już tiger wspomniał za 2 miesiące i tak je wyrzucisz... poczekaj spokojnie na Verbatimki, w międzyczasie poserfuj sobie po tym forum
http://xboxforum.pl/forum.php
wszystko jest ładnie opisane, wszystko zrozumiale itp... |
|
|
|
|
|
Kaczor
Oryginal.
Wiek: 29 Dołączył: 14 Maj 2012 Posty: 110 Piwa: 5/13 Skąd: Gliwice =]
|
Wysłany: 26-01-13, 17:45
|
|
|
myślę że coś nie tak z tymi xdg3, ściągne sobie fife 12 za pare dni bo tam jest normalnie i zobacze co wtedy. |
|
_________________ Za Te 60 Lat!! Za III Ligi Smak!! Na Ekstraklase Przyszedł Czas O Tym Marzyl Kazdy Z Nas !!
|
|
|
|
|
AkTyN
19[Z]46
|
Wysłany: 26-01-13, 17:46
|
|
|
Kaczor, a te twoje vacoss to DVD+DL czy DVD-DL ? |
|
|
|
|
|
Kaczor
Oryginal.
|
Wysłany: 26-01-13, 17:47
|
|
|
dvd+r dl a po drugiej stronie jeszcze pisze dvd+rl
[ Dodano: 26-01-13, 17:54 ]
a na pena można zgrać ? |
|
_________________ Za Te 60 Lat!! Za III Ligi Smak!! Na Ekstraklase Przyszedł Czas O Tym Marzyl Kazdy Z Nas !!
|
|
|
|
|
AkTyN
19[Z]46
|
Wysłany: 26-01-13, 18:50
|
|
|
na pena nie, ale możesz na grać na dysk z Xboxie... poczytaj sobie o RGH jak jesteś zainteresowany...
=================================
===========REASUMUJĄC=============
=================================
1. Bierzesz plytkę DVD+DL Verbatim
2. Programem IMGBurn ustawiasz prędkość 2.4 i nagrywasz. jak wyskoczy okienko klikasz truncate - czyli obcinanie tego, co się nie zmieści. nagrywasz plik .dvd, ale plik .iso musi być w tym samym folderze co plik .dvd
3. Odchodzisz od kompa, nagrywanie trwa +/- 55min
4. Gra jest wypalona, wkładaj do konsoli i baw się
=======================================
=======================================
ta instrukcja jest święta. Losowo mogą zdarzyć się błędy, ale na Verbatimach rzadko. Gry z xgd3 będą działały losowo, ale FIFA13 dziala na 100% - nagrywałem ją niejednokrotnie, każda kopia działa |
|
|
|
|
|
SUPERCUCUMBER
centomaniak
Wiek: 36 Dołączył: 05 Sie 2012 Posty: 377 Otrzymał 16 piw(a) Skąd: Grudziądz
|
Wysłany: 26-01-13, 19:26
|
|
|
mimo wszystko - wydac 200zl na fife, w ktora bedziemy katowali okragly rok do next edycji to jest niewiele, wiec lepiej isc kupic i cieszyc sie oryginalnym pachnacym pudłem, brakiem problemów, online, a do tego dochodzi satysfakcja z posiadania oryginalu.
Sam dzis sobie coś sprawilem |
|
|
|
AkTyN
19[Z]46
|
Wysłany: 26-01-13, 20:22
|
|
|
SUPERCUCUMBER napisał/a: | mimo wszystko - wydac 200zl na fife |
mimo wszystko - to za dużo. gra powinna kosztować +/- 40 zl, wtedy ludzie by się nie bawili w piratow...
SUPERCUCUMBER napisał/a: | ktora bedziemy katowali okragly rok do next edycji |
średnio gram po 2-3h co drugi weekend, bo w tygodniu nie ma mnie w domu :P
SUPERCUCUMBER napisał/a: | wiec lepiej isc kupic |
iść i kupić jak się mieszka na zadupiu to całodniowa wyprawa, a z neta to 3h + 1h na nagranie :P
SUPERCUCUMBER napisał/a: | brakiem problemów |
tak dlugo siedzę w elektronice, że z czystym sumieniem powiem ci, że zawsze jest "jakiś" problem
SUPERCUCUMBER napisał/a: | online |
za dostęp do Xbox Live się płaci miesięczny abonament
SUPERCUCUMBER napisał/a: | satysfakcja z posiadania oryginalu |
jeszcze większa z faktu, że bylo się na tyle sprytnym, że się zaoszczędziło trochę grosza... jak widać, nie każdemu się udaje :P
na koniec moja szokująca historia:
mój wujek uwielbia gry. Cały czas ściągał, a jak przyjeżdżał przywoził mi masę gier/filmów itp... (wtedy bylo ciężko z netem i dostępnością w necie). pewnego razu wyjechał do pracy, do danii. Od czasu wyjazdu twierdzi, że nie opłaca mu się ściągać, bo ceny są na tyle niskie, że nie ma co się pierdzielić z downloadem...
i tak samo powinno być w polsce |
|
|
|
|
|
SUPERCUCUMBER
centomaniak
|
Wysłany: 26-01-13, 20:32
|
|
|
tyle, ze ceny gier za granica sa porownywalne do tych z poslki (a czesto nawet wyzsze - fakt, wyzsze zarobki).
ok, ten miesieczny abonament xbox live to niezły kicz.
Cytat: | jeszcze większa z faktu, że bylo się na tyle sprytnym, że się zaoszczędziło trochę grosza... jak widać, nie każdemu się udaje :P |
zaoszczedzic troche grosza - stracic mase nerwów. ja tam mam satysfakcje, z kupionej pozycji, ladnie uzupelniajaca moja kolekcje. sciaganie i nagrywanie bylo dobre "pod koniec XX w" kiedy faktycznie, dostepnosc samych gier i ceny (takie same jak dzis, mimo wszystko byly jeszcze nizsze zarobki, bo najnizsza kraj ok 800zł - a gry na Nintendo 64 czesto podchodzili do 300zł) wtedy sie tylko piraty po 15zł kupowało i mialo sie satysfakcje z pirata - ale nie dziś - w dobie czestych promocji i rabatów.
Cytat: |
tak dlugo siedzę w elektronice, że z czystym sumieniem powiem ci, że zawsze jest "jakiś" problem
|
to ciekawe, bo ja siedze około 15 lat (1998r - mialem 10lat kiedy dostalem kompa, nie bylo neta, wszystko trzebabylo robic i uczyc sie samemu, jedyne zrodlo informacji to CDA i Komputer Swiat) przy samych pecetach i z oryginałami nie było traczej nigdy problemów - a gdyby sie zdazyly - telefoniczny support badz tez mailowy gdzie pomagaja w "problemach" - widocznie zbyt krotko siedzisz w tym i oryginał dla Ciebie to egzotyk.
iść i kupić jak się mieszka na zadupiu to całodniowa wyprawa, a z neta to 3h + 1h na nagranie :P |
nie znam tego, bo pochodze z miasta, ale faktycznie - tutaj masz racje - ale ma to tez sowje dobre strony - pochodzic po miescie, po sklepach zawsze mozna.
mimo wszystko - to za dużo. gra powinna kosztować +/- 40 zl, wtedy ludzie by się nie bawili w piratow...
|
nawet gdyby tyle kosztowała, i tak piractwo by było. 200zł to nie jest jakos specialnie duzo na gre. (inna sprawa jak gra okazuje sie gównem, wtedy mozemy sobie pluc w brode na starcone 2 stówki) |
|
|
|
AkTyN
19[Z]46
|
Wysłany: 26-01-13, 23:13
|
|
|
SUPERCUCUMBER napisał/a: | zaoszczedzic troche grosza - stracic mase nerwów |
żadnych nerwów nie ma, jest szybciej niż podróż do miasta i zakup - problemy opisywane przez kolegę wynikają raczej z braku obycia ze sprzętem i znajomości komputera.
SUPERCUCUMBER napisał/a: | to ciekawe, bo ja siedze około 15 lat |
masz większy staż, nie ma co ukrywać. Ja od 5-6 lat, najpierw z ojcem, potem już sam naprawiałem znajomym, potem znajomym znajomych i tak dalej... ludzie czasami przychodzili z rzeczami, na które bym nie wpadł że mogą nie działać... i dlatego napisałem, że "że zawsze jest "jakiś" problem"
SUPERCUCUMBER napisał/a: | oryginał dla Ciebie to egzotyk |
nie przesadzajmy, jaki tam egzotyk. Od zawsze mam piraty (wiem, nie ma czym się chwalić, ale tak jest) a wynika to raczej z faktu, że odkąd mam jako-takie połączenie z netem to wiedziałem co i jak zrobić, żeby mieć grę za free... ja ściągałem coś, kolega coś i się wymienialiśmy to były czasy jak się save'y do diablo na dyskietkach przenosiło z kompa do kompa
SUPERCUCUMBER napisał/a: | pochodzic po miescie, po sklepach zawsze mozna |
jestem z miasteczka 20k ludzi, 40km dalej jest bydgoszcz... teraz większość czasu bywam właśnie tam (internat) ale..... to nie jest tak hop siup wydać 200 złotych... nie cierpię jakoś na brak gotówki, ale na nadmiar niestety też nie i mając w ręku 200 zł jestem w stanie lepiej je spożytkować. (wiem, mogłem nie kupować Xboxa i grać na pegazusie - tylko że fajne tytuły na niego nie wychodziły...)
SUPERCUCUMBER napisał/a: | nawet gdyby tyle kosztowała, i tak piractwo by było |
piractwo było jest i będzie - ale to na jaką skalę to zależy od stosunku cen do pensji - niech gra kosztuje i 2000zl, byle by przeciętego człowieka był stać na wydanie takich pieniędzy "od ręki" |
|
|
|
|
|
Kaczor
Oryginal.
|
Wysłany: 27-01-13, 15:00
|
|
|
Dysk do xa mam dopinany, teraz nie jestem u siebie, potem zobacze co i jak. Dzieki
[ Dodano: 27-01-13, 15:04 ]
jakbyś podał linki na gg tej fifki 13 to by bylo fajnie |
|
|
|
|
|
|
SUPERCUCUMBER
centomaniak
|
Wysłany: 27-01-13, 15:32
|
|
|
AkTyN napisał/a: | SUPERCUCUMBER napisał/a: | zaoszczedzic troche grosza - stracic mase nerwów |
żadnych nerwów nie ma, jest szybciej niż podróż do miasta i zakup - problemy opisywane przez kolegę wynikają raczej z braku obycia ze sprzętem i znajomości komputera.
SUPERCUCUMBER napisał/a: | to ciekawe, bo ja siedze około 15 lat |
masz większy staż, nie ma co ukrywać. Ja od 5-6 lat, najpierw z ojcem, potem już sam naprawiałem znajomym, potem znajomym znajomych i tak dalej... ludzie czasami przychodzili z rzeczami, na które bym nie wpadł że mogą nie działać... i dlatego napisałem, że "że zawsze jest "jakiś" problem"
SUPERCUCUMBER napisał/a: | oryginał dla Ciebie to egzotyk |
nie przesadzajmy, jaki tam egzotyk. Od zawsze mam piraty (wiem, nie ma czym się chwalić, ale tak jest) a wynika to raczej z faktu, że odkąd mam jako-takie połączenie z netem to wiedziałem co i jak zrobić, żeby mieć grę za free... ja ściągałem coś, kolega coś i się wymienialiśmy to były czasy jak się save'y do diablo na dyskietkach przenosiło z kompa do kompa
SUPERCUCUMBER napisał/a: | pochodzic po miescie, po sklepach zawsze mozna |
jestem z miasteczka 20k ludzi, 40km dalej jest bydgoszcz... teraz większość czasu bywam właśnie tam (internat) ale..... to nie jest tak hop siup wydać 200 złotych... nie cierpię jakoś na brak gotówki, ale na nadmiar niestety też nie i mając w ręku 200 zł jestem w stanie lepiej je spożytkować. (wiem, mogłem nie kupować Xboxa i grać na pegazusie - tylko że fajne tytuły na niego nie wychodziły...)
SUPERCUCUMBER napisał/a: | nawet gdyby tyle kosztowała, i tak piractwo by było |
piractwo było jest i będzie - ale to na jaką skalę to zależy od stosunku cen do pensji - niech gra kosztuje i 2000zl, byle by przeciętego człowieka był stać na wydanie takich pieniędzy "od ręki" |
podsumowując - piractwo jest złe, gry nie są drogie, ale zarobki nie pozwalaja szaleć z iloscią ich zakupu |
|
|
|
AkTyN
19[Z]46
|
Wysłany: 27-01-13, 15:36
|
|
|
SUPERCUCUMBER, a już myślałem że się nam ciekawa dyskusja rozwinie
Kaczor, https://www.google.pl/ |
|
|
|
|
|
Kaczor
Oryginal.
|
|
|
|
|
AkTyN
19[Z]46
|
Wysłany: 27-01-13, 15:55
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kaczor
Oryginal.
|
Wysłany: 27-01-13, 19:01
|
|
|
4 plytka na smieci ( zrobilem tak : wylaczylem antivirusa, wszystko zamknelem, jeszcze raz z pobranych partow wypakowalem do folderu, w ustawieniach winrara zmieinlem zeby mi nie pokazywal iso w archiwum .rar, nagralem .dvd bylo 100 % i na koniec jakis błąd, i miałem znowu 1 cm nagrane.) |
|
|
|
|
|
|
AkTyN
19[Z]46
|
Wysłany: 28-01-13, 15:42
|
|
|
nie wiem co ty zmieniasz w winrarze, ma być folder a w nim:
gra.iso
gra.dvd
wypalasz plik gra.dvd na płytę VERBATIM i gra działa. przy nagrywaniu klikasz żeby gra się nie dogrywała do końca (truncate) i jak tacka wyjedzie włóż plytę do konsoli... no łopatologiczniej się chyba nie da |
|
|
|
|
|
Kaczor
Oryginal.
|
Wysłany: 28-01-13, 15:47
|
|
|
Jest dokładnie tak jak mówisz, tylko nie verbatim. A gry się nagrało 1cm znowu a było 100% już i nie działa gra. Może coś z nagrywarką ? Bo to nie możliwe.
[ Dodano: 07-02-13, 23:12 ]
ostatnie mam do was pytanko, czy jak w jd downloader wystapi takie cos jak wtyczka przestarzala, ale po uplywie czasu da sie to sciagnac to to będzie działać normalnie ? |
|
|
|
|
|
|
AkTyN
19[Z]46
|
Wysłany: 10-02-13, 14:56
|
|
|
tak, wtyczki w JD są przestarzałe co kilka dni z racji tego, że serwisy typu HL, RS i te wszystkie inne hostingi często poprzez aktualizacje utrudniają życie piratom. Twórcy JD też uwijają się jak mogą z odpowiedziami na aktualizacje.
jeśli pobierzesz wszystkie party spokojnie wypakujesz grę i będzie działać, jeśli nie możesz programem pobrać partu do końca ściągnij go przez przeglądarkę.
I na koniec odradzam ci pobierać przez JD bo zawsze są jakieś problemy ze strony hostingu, ograniczenia prędkości itp... zawsze powtarzam, przerzućcie się na p2m |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|