Robert Kubica wróci szybciej do F1 ? |
Autor |
Wiadomość |
`KoX
Dołączył: 09 Mar 2012 Posty: 127 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 22-09-12, 10:03 Robert Kubica wróci szybciej do F1 ?
|
|
|
Robert Kubica może wrócić do świata Formuły 1 szybciej, niż sam się tego spodziewa. Ostatnio mówiło się, że optymalnym rokiem na jego powrót do bolidu jest 2014, ale być może w przyszłym sezonie zostanie kierowcą testowym Pirelli. Włoski producent ogumienia trzyma miejsce dla Polaka - informuje niemiecki magazyn "Auto Motor und Sport".
- Szukamy kierowcy, któremu możemy pomóc wrócić do F1 lub młodego zawodnika, którego da się jeszcze wyszkolić - mówi dyrektor Pirelli ds. sportowych, Paul Hembery.
Brytyjczyk zdradza, że w pierwszym przypadku myśli o Kubicy.
- Jego zatrudnienie jest możliwe. Nie wiem tylko, w jakim stanie jest jego ręka, czy podoła zadaniu. Ale to jest właśnie typ kierowcy, którego szukamy - mówi Hembery, dodając, że Pirelli ma także inne plany związane z Polakiem. - Myślę tutaj o rajdach i współpracy na tej płaszczyźnie. Od pewnego czasu nie rozmawiałem wprawdzie z Robertem, ale pracujemy nad kilkoma projektami, w których mógłby wziąć udział - zakonczył dyrektor.
Zrodlo : onet.pl
Jak myslicie, kiedy Kubica wroci do F1 i czy w ogole wroci? |
|
|
|
ckscyzor
Wiek: 28 Dołączył: 10 Wrz 2012 Posty: 131 Piwa: 5/1 Skąd: mam wiedzieć?
|
Wysłany: 22-09-12, 15:11
|
|
|
Moim zdaniem już w ogóle nie powróci do tego sportu , nawet teraz się nim nie interesuje tylko jeździ rally car , nie chodzi tu o zdrowie tylko o jego chęci do powrócenia do F1 |
|
|
|
`KoX
Dołączył: 09 Mar 2012 Posty: 127 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 23-09-12, 11:31
|
|
|
Szkoda , że miał wypadek, był w czołowej 5-tce . Ja myślę że 2014 rok będzie decydującym - albo f1 albo rajdy lub "emerytura" |
|
|
|
ParowKa.
Ten zły i wredny.
Nick w grze: PAROWA 2014 LAT PRZERWY.
Wiek: 27 Dołączył: 26 Cze 2012 Posty: 580 Piwa: 119/13 Skąd: tyle postów ;oo
|
Wysłany: 23-09-12, 11:56
|
|
|
On kocha ten sport a co się kocha to się do tego powraca.
Tak czy siak pamiętamy Roberta Kubice i niekiedy jego wygrane
Trzymam kciuki że wróci do F1:) |
|
_________________ ]https://www.youtube.com/playlist?list=PL_zsvJYdWZy4RiHdLZ1sXywPmE-hdbDrL
|
|
|
|
|
Droper
Wiek: 31 Dołączył: 08 Sie 2012 Posty: 338 Piwa: 20/7 Skąd: Skierniewice
|
Wysłany: 26-09-12, 16:00
|
|
|
Szanse raczej 50% na 50% wszystko będzie zależeć od team'ów i do tego dodajmy nie w pełni jeszcze funkcjonującą rękę. |
|
|
|
|