Man of Steel
Wieść o nowym Super Man'ie przynajmniej część z Was pewnie zadziwiła, gdyż po pierwszych plakatach czy zdjęciach można było się spodziewać, że kompletne dno to nie będzie, a po głębszym zainteresowaniu się tematem można było się nawet spodziewać dobrego filmu.
Większość się raczej nie rozczaruje. Według mnie postać Supermana jako bohatera nijak się nadaje na filmy z intrygami, złożoną fabułą i podobnymi rzeczami co mogliśmy doznać dla porównania w nowej odsłonie Nolan'owskiej trylogii Batmana. Co prawda Nolan coś tam pomagał w Man of steel dlatego jego nazwisko gdzieś się tam pojawia w napisach, ale niby nic wielkiego. Wracając do tego czemu się superman do takiego typu filmu nie nadaje, bo to jest kur** niezniszczalny chłop jak dąb. W poprzednich odsłonach było to jeszcze wyeksponowane, pamiętam jak mu się kiedyś w slow motion nabój z CKM odbija od gałki ocznej, to według mnie aż żałosne było, a ci źli przed nim mieli tylko zielony kamień do obrony. Koniec z tym, w Man of Steel jest wiele zmian. Zerwano z gaciami na spodnie, z lokiem na czole i ze strasznym zielony kamieniem.
Czyli co było dobre w tym filmie, że w ogóle o nim piszę?
Tak jak wiele osób dodaje do swoich opinii filmowych "a no tak, były jeszcze fajne efekty specjalne", to tutaj stawiam to na pierwszym miejscu, w końcu doceniłem te okulary 3D co miałem na nosie. Filmy teraz nawet wychodzą w 3D, gdy nie ma takiej potrzeby, raczej o więcej pieniążków chodzi. W Man of Steel była taka konieczność, bo jeszcze nie napisałem, ale film był też przepełniony akcją w postaci wielkiej rozpierduchy, budynki walące się na prawo i lewo, rzucanie w siebie pociągami czy autami to taka tam walka jest.
Czyli na telewizorze się raczej tego nie odczuje, ale w kinie szczęka opada gdy widzi się co na ekranie się wyprawia. Fabuła jest odpowiednia, lepszej się nie spodziewałem, jest taka, że nie można się jej przyczepić. Może jeszcze powiem kto z kim walczy, bo jak zielonego kamienia nie ma to może małe zamieszanie wprowadziłem, więc walczy ze swoimi kolegami z kosmosu.
+ 3D, Akcja, Muzyka
~ Fabuła, gra aktorska
- Chyba nic
Mimo iż nie jest to mój ulubiony gatunek, bo za akcją nie ganiam, ani przedtem nie darzyłem sympatią postaci Super Man'a tak "Man of Steel" to zmienia, można się też raczej spodziewać drugiej części
.
Dane techniczne filmu:
http://www.filmweb.pl/fil...ali-2013-305388