Witaj na Classic-Zone.pl
Dziś jest

Mod IP Status Protokół Połącz
4Fun / BF2 Mod - - S/NS
Only DD2 - - S/NS
COD Mod - - S/NS
Zombie Mod - - S/NS
TeamSpeak 3 - - TS 3

Sponsorzy
Hosting serwerów - Pukawka.pl Hosting WWW - Mintshost.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Delmus
10-11-12, 01:48
Kolejne kłótnie na forum
Autor Wiadomość
ParowKa.
Ten zły i wredny.

Nick w grze: PAROWA 2014 LAT PRZERWY.
Piwa: 119/13
Wysłany: 08-11-12, 14:55   Kolejne kłótnie na forum

Jak widzicie coraz więcej prostactwa, kozactwa i kłótni na forum. <boisie>
Powoli te kłótnie na sb przekraczają już pewne granice, za niedługo dojdą pewnie do rękoczynów i groźb odnośnie zycia realnego.

Nie jest przyjemnie czytać te wasze zasrane kłótnie przenieście się z tym na gadu gadu albo po prostu na inne forum, nikt na pewno nie ma ochoty patrzeć na to jak sobie dogryzacie albo coś.
Rozumiem każdy ma spiny to dajcie sobie piątke krzesłem w czoło i będzie po sprawie.

Bubu ogółem do Ciebie nic nie mam ale nieraz masz takie napady kłótni że po prostu powinieneś troche odpocząć i przemyśleć swoje zachowanie...

Moderatorzy po prostu są nieodpowiedzialni nie ma nikt po prostu siły upomnieć raz drugi a jak nie pomoże to po prostu zablokować na kilka dni atmosfera chaotyczna ucichnie.

Prosiłbym aby sb po prostu w trakcie kłótni został zablokowany dla danych osób a osoby które tworzą tą głupią, sztuczna i nie potrzebną atmosferę na forum zostali ukarani..

to tyle dla mnie, możecie mnie hejtować mam wyj3bane na to jak Halinka na Ferdka z kiepskich.

Pozdrawiam tych co mnie rozumieją i zgadzają się ze mną.
Pjona. <cwaniak>

IN FLAMES

Piwa: 105/36
Wysłany: 08-11-12, 15:13   

W sumie masz rację , ale myślisz że moderatorzy Ci to wszystko ogarną? nie zawsze jest jakiś mod na forum. Mnie też to już zaczyna coraz bardziej wkurzać bo zamiast przyjemnej atmosfery są spięcia z głupich powodów -.-

BuBu.^^

Piwa: 21/1
Wysłany: 08-11-12, 15:58   

ParowKa., sama nazwa forum mówi że to właśnie tu się dyskutuje. Po to one jest by każdy mógł przedstawić swoje racje. Jeżeli Tobie to nie odpowiada to nie musisz na nie zaglądać nikt Tobie nie karze. Nie można karać za to że ktoś dyskutuje bo ma do tego prawo. Jeżeli oponujesz za komunistycznym podejściem cenzury i ograniczenia wolności słowa to gratuluje postawy. Po to jest ta nazwa(forum) ażeby dyskutować(według cb kłócić się) na publicznej(otwartej) przestrzeni a nie gdzieś za plecami na gg czy pw. Jest to właśnie po to by każdy zainteresowany mógł dorzucić swoje 3 grosze. Jeżeli Tobie to przeszkadza nie musisz w tym uczestniczyć czy tego czytać, proste.

Jeżeli czegoś nie zrozumiałeś chętnie podyskutuje na ten temat :D
Postaw piwo autorowi tego posta

ParowKa.
Ten zły i wredny.

Nick w grze: PAROWA 2014 LAT PRZERWY.
Piwa: 119/13
Wysłany: 08-11-12, 16:12   

Jeżeli wasze owe wczorajsze i 2 dni temu rozmowy uważasz jako dyskusję to ja mam świadectwo z paskiem...
To nie jest dyskusja.
Dyskusja to jest np. ten temat :
Kod:
http://classic-zone.pl/viewtopic.php?t=4146&start=0

tam jest swobodna dyskusja.
i to tak owszem mogę nazwac dyskusją.
Wasza rozmowa o ile mogę tak nazwać jest początkowo dyskusją a potem już totalna kłótnia <mysli>

BuBu.^^

Wysłany: 08-11-12, 16:23   

ParowKa. napisał/a:
Jeżeli wasze owe wczorajsze i 2 dni temu rozmowy uważasz jako dyskusję to ja mam świadectwo z paskiem...
To nie jest dyskusja.
Dyskusja to jest np. ten temat :
Kod:
http://classic-zone.pl/viewtopic.php?t=4146&start=0

tam jest swobodna dyskusja.
i to tak owszem mogę nazwac dyskusją.
Wasza rozmowa o ile mogę tak nazwać jest początkowo dyskusją a potem już totalna kłótnia <mysli>

Akurat to co przedstawiłeś ciężko nazwać dyskusją. To bardziej rozmowa luźna bez wygłaszania żadnych opinii. Dyskusja raczej obraca się wokół jednego wątku gdzie przedstawiane są racje poszczególnych osób. Mylisz pojęcia niestety. Teraz to co prowadzimy to jest dyskusja tamten temat ciężko tak nazwać - jak mówie tam jest rozmowa bo nie ma podjęcia dyskusji na konkretny temat. A jeżeli np post Sylwi typu: oooo ^^ prowadzi do jakiejkolwiek dyskusji to polecam więcej do szkoły chodzić.

Masz definicje jeszcze

Dyskusja (od łac. discussio, aby to omówić) – jeden ze sposobów wymiany poglądów na określony temat, popartych argumentami, prowadzona w gronie dwóch lub więcej osób. Dyskusja może mieć formę ustną (komunikacja werbalna) lub pisemną. W wyniku dyskusji dochodzi do ścierania się różnych poglądów związanych z różnymi punktami widzenia osób prowadzących dyskusję. Określenie zbieżnego (wspólnego) stanowiska, o ile do tego dojdzie, może mieć formę kompromisu lub konsensu.
Dyskusja jest jedną z form zapobiegania konfliktom. I nawet jeżeli w wyniku dyskusji nie dochodzi do wypracowania wspólnego stanowiska, dyskusja pomaga w określeniu istniejących rozbieżności. To już daje podstawę do dalszych działań, torujących drogę do godzenia różnych, czasem sprzecznych, poglądów lub interesów.
Ostatnio zmieniony przez BuBu.^^ 08-11-12, 16:28, w całości zmieniany 1 raz  

slims
STEAM_0:0:54163076

Piwa: 44/22
Wysłany: 08-11-12, 16:27   

Mam mieszane uczucia. Z jednej strony masz racje, niektóre tematy i rozmowy na SB mogą kogoś wkurzać, ale przynajmniej czasami się pośmiejesz. ^^ Z drugiej strony BuBu.^^, dobrze mówi. Po to jest forum aby podyskutować, porozmawiać na jakiś temat. Aaaa jeszcze jedno, żeby zablokować SB może na tym forum jedynie H@ a Delma nie za często jest, on najczęściej siedzi w nocy kiedy nic się nie dzieje, więc ...

BuBu.^^

Wysłany: 08-11-12, 16:33   

slims rzadko się zgadzamy ale czasem tak wyjdzie :D . I właśnie po to jest forum by każdy mógł przedstawić swoje zdanie. A moderatorzy są od tego by dyskusja nie obierała kierunku gróźb czy nadmiernego obrażania i była merytoryczna poparta argumentami. Po to mogą rozdawać warny. A jedyne co tu jest nie tak to ich lenistwo, nikła wiedza o grze, brak doświadczenia na podobnym stanowisku, nieumiejętność logicznego myślenia, brak zaangażowania itp.

Bo prawda jest tak że co robi moderator jak widzi kłótnie czy ostrzejszą dyskusje. Napisze nie kłóćcie się. Zamiast wejść do tematu i porozmawiać dać jakieś argumenty i doprowadzić do konsensusu lub zwyczajnie mieć na tyle jaj by opowiedzieć się za racją która jest słuszna poprzeć to oczywiście jakimś konkretnym uzasadnieniem to ma wyjebke na to i z tego rodzą się większe tylko konflikty. A większość moderatorów nawet nie potrafi uargumentować swoich decyzji jednoznacznie i tu jest problem tak mi się wydaje.

Droper

Piwa: 20/7
Wysłany: 08-11-12, 17:04   

BuBu.^^, Ma racje blokowanie "kłócących" się forumowiczów to jawna cenzura, każdy ma prawo do własnych opinii jaka by ona nie była zwłaszcza w internecie.

olbinho

Piwa: 6/6
Wysłany: 08-11-12, 22:56   

Tak, to jest częste tak jak opisał to Mystery, wszystkiego nie da się ogarnąć.
Forum jest publiczne więc takie sytuacje będą miały niestety swoje miejsca.

Delmus

Nick w grze: Tester Bieli
Piwa: 461/47
Wysłany: 10-11-12, 01:48   

Kończę tą dyskusję, dozwolona jest na SB ostra wymiana zdań, mimo że , niektórym może się to nie podobać. Najważniejsze jednak by nie schodzić do poziomu wyzwisk, gdy zabraknie argumentów, bo wtedy już mogą być kary.

Zamykam
    - Nie dołączam serwerów do sieci.
Głosuj codziennie: || COD || DD2 || (Daj łapkę w górę)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi