Zamknięty przez: Kisielowaty 01-09-14, 19:25 |
Jesteś Bogiem ... |
Autor |
Wiadomość |
-_-
|
Wysłany: 28-10-12, 23:33 Jesteś Bogiem ...
|
|
|
Jedna z najważniejszych premier kinowych 2012 roku, „Jesteś Bogiem” w reżyserii Leszka Dawida, to oczekiwany od blisko dekady film o legendarnej grupie Paktofonika, która na zawsze zmieniła oblicze polskiej sceny muzycznej.
Za sprawą niezwykłej historii Piotra Łuszcza - „Magika” (Marcin Kowalczyk), Sebastiana Salberta - „Rahima” (Dawid Ogrodnik) i Wojciecha Alszera - „Fokusa” (nagrodzony Złotymi Lwami za rolę w „Chrzcie” Tomasz Schuchardt) rzesze wiernych fanów PFK, a także kinomani spragnieni prawdziwego obrazu Polski, prześledzą losy trzech kumpli z Mikołowa i Katowic, którzy dzięki oryginalnym utworom, takim jak słynny „Jestem Bogiem”, stali się głosem pokolenia młodych Polaków. U boku utalentowanych młodych aktorów wystąpili między innymi: Marcin Dorociński, Małgorzata Zajączkowska, Przemysław Bluszcz i Arkadiusz Jakubik. Obraz „Jesteś Bogiem”, wyprodukowany w studiu Kadr, w którym powstały wcześniej tak cenione obrazy, jak „Baby są jakieś inne”, „Sala samobójców” i nagrodzony Złotymi Lwami „Rewers”, ukaże dramatyczne losy zwykłych kumpli z osiedla, którzy za miłość do muzyki, wolności i niezależności gotowi byli zapłacić najwyższą cenę.
Paktofonika została założona w 1998 roku, a jej nazwę, oznaczającą „pakt zawiązany przy brzmieniu głośnika”, wymyślili Magik i Rahim. Trzy wydawnictwa zespołu: „Kinematografia”, mini album „Jestem Bogiem” oraz „Archiwum kinematografii” sprzedały się w gigantycznych nakładach. Wkrótce po premierze „Kinematografii” fanami Paktofoniki wstrząsnęła wiadomość o samobójczej śmierci Magika.
Źródło:www.multikino.pl |
|
Ostatnio zmieniony przez Delmus 29-10-12, 22:04, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
ckscyzor
Wiek: 28 Dołączył: 10 Wrz 2012 Posty: 131 Piwa: 5/1 Skąd: mam wiedzieć?
|
Wysłany: 29-10-12, 07:28
|
|
|
Dzisiejsza podnieta dla nastolatek które czekają przed kinem , po autograf od Magika ...
Wkurza mnie ta jego popularność przez ten film , napalone nastolatki które myślą że są świetne bo mają dresy palą i słuchają Magika przez ten film. (ŻAŁOSNE) |
|
|
|
-_-
|
Wysłany: 29-10-12, 10:53
|
|
|
ckscyzor, Ja akurat wychowałem się na piosenkach Kiliber 44 i Pfk dla mnie ten film został idealnie trafiony dokładnie opowiada o jego życiu i przeżyciach. |
|
|
|
|
Tarantino ;*
Wiek: 27 Dołączył: 03 Wrz 2012 Posty: 45 Piwa: 1/1 Skąd: Myszków
|
Wysłany: 29-10-12, 18:02
|
|
|
Muszę się w końcu wybrać do kina bo podobno film zajebisty |
|
|
|
|
|
ckscyzor
Wiek: 28 Dołączył: 10 Wrz 2012 Posty: 131 Piwa: 5/1 Skąd: mam wiedzieć?
|
Wysłany: 29-10-12, 20:06
|
|
|
-_- nie obrażam broń boże tych co słuchają pfk lub kalibra , ale jak ktoś słucha bo jest taka era teraz na to bo powstał film i każdy o tym mówi to po prostu ręce opadają... |
|
|
|
`KoX
Dołączył: 09 Mar 2012 Posty: 127 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 29-10-12, 20:38
|
|
|
Strasznie głośno się zrobiło o tym filmie, w wiadomościach też było ( wcześniej ) . Szczerze to nie oglądałem ,ale mam zamiar w przyszłości oglądnąć. |
|
|
|
$zef.
GANJA FARMER
Wiek: 32 Dołączył: 24 Cze 2012 Posty: 638 Piwa: 75/35 Skąd: Mod-team
|
|
|
|
|
ParowKa.
Ten zły i wredny.
Nick w grze: PAROWA 2014 LAT PRZERWY.
Wiek: 27 Dołączył: 26 Cze 2012 Posty: 580 Piwa: 119/13 Skąd: tyle postów ;oo
|
Wysłany: 29-10-12, 22:00
|
|
|
byłem na filmie, jest ciekawe lekkie drobnostki które są błedami .. :P
ale ważne że się podobało dziewczynie,
polecam
@
Film nosi nazwę Jesteś Bogiem a nie jestem bogiem |
|
_________________ ]https://www.youtube.com/playlist?list=PL_zsvJYdWZy4RiHdLZ1sXywPmE-hdbDrL
|
|
|
|
|
Delmus
Nick w grze: Tester Bieli
Dołączył: 24 Lut 2012 Posty: 1685 Piwa: 461/47 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 29-10-12, 22:12
|
|
|
Nazwę tematu poprawiłem.
Na filmie nie byłem i raczej nie ciągnie mnie by oglądać.
Cytat: | Jedna z najważniejszych premier kinowych 2012 roku |
Głośno było o tym filmie, ale tylko niedługi czas przed premierą, a teraz już się prawie w ogóle o nim nie słyszy. Może i to była najważniejsza premiera 2012 roku, ale polskich filmów. |
|
- Nie dołączam serwerów do sieci. Głosuj codziennie: || COD || DD2 || (Daj łapkę w górę) |
|
|
|
|
BuBu.^^
|
Wysłany: 29-10-12, 22:13
|
|
|
$zef. jak mnie ten mikrofon z sufitu denerwował. Pierw myślałem że mi mucha na ekran siadła ale raz był srebrny xD. Jeżeli ktoś nie czytał książki i nie znał tej historii to może obejrzeć jednak sam film mało interesująco przedstawiony. Amatorska wręcz praca kamery i dzwiękowców. Aktorów można pochwalić bo według mnie się spisali. A jeżeli ktoś się spodziewał zaskakującego zakończenia wartkiej akcji i częstych jej zwrotów to odradzam.
Na moje taki film na 5/10. |
|
|
|
|
|
|