Zamknięty przez: Ciermpie 22-01-15, 22:59 |
ABC Snajper'a |
Autor |
Wiadomość |
Itachi
->Sharingan<-
Wiek: 27 Dołączył: 25 Wrz 2012 Posty: 253 Piwa: 26/27 Skąd: Zamość
|
Wysłany: 11-10-12, 19:14 ABC Snajper'a
|
|
|
Siema.
Postanowilem napisac "ABC Snajper'a" poniewaz widzialem mase roznych artykolow o strzelaniu z broni snajperskiej
Jednak zaden sie nie przyjal bo bylo w nim poprostu malo informacji.Postanowilem zrobic taki poradnik opierany na wlasnych doswiadczeniach.
1.Kto to snajper
-Snajper to żolnierz lub (w wypadku CS'a) czlonek innej uzbrojonej formacji (Terrorysta lub AntyTerrorysta) wyszkolony w precyzyjnym
strzelaniu na odleglosc i obserwacji terenu.Uzbrojony jest on w karabin wyborowy(potocznie zwany "snajperka")
2.Broń czyli twoj kolega
-W CS'ie jest sa w sumie 4 snajperki (Scout,AWP/AWM oraz 2x G3/SG-1 -jeden dla Terro,drugi dla CT)
Scout - Najslabsza i najstańsza ze snajperek.Strzal w korpus odbiera70hp.
Cena:2750$
AWP -Uważana za najmocniejsza w grze.Strzal powyzej nogi konczy sie zgonem.
Jesli ktos sie dobrze schowa mozliwe ze nikt nie da rady go sciagnac(bo nie zdazy xD )
Cena:4750$
G3/SG-1 - Dwie szybkosztrzelne snajperki.Jedna dla CT(gorsza i tansza),druga dla Terro(lepsza i drozsza)
Sila podobna do scouta tyle ze mozna strzelac ogniem ciaglym
Cena:4200$(dla CT)
5000$(dla Terro)
3.Pistolet czyli pomocnik
-Pistolety przydaja sie szczegolnie w pomieszczeniach kiedy snajperka jest prawie bezuzyteczna albo kiedy przeciwnik jest blisko
Najlepiej ustawic sobie pistolet jako poprzednia bron (najpierw ustawiamy jako bron pistolet a potem snajperke i wciskamy tylko Q)
unikniemy wciskania LPM aby zatwierdzic bron
Najlepszym pistoletem jest:
Desert Eagle -Dostepny dla Terro i CT.Tani (650$),Mocny i wolny.W dodatku mały magazynek(7 naboi i 35zapasu)
Jednak nr.1 jako pistolet
Beretta - Dwa pistoleciki dostepne tylko dla Terro.Szybkie,Najdrozsze z pistoli(1000$) 30 naboi magazynku i 120zapasu
4.Jak strzelac
-stoimy lub kucamy
-bez lunet strzelamy tylko jesli wiemy jak leci kula(mozna to sprawdzic strzelajac w sciane kilka naboi) albo wykorzystujac trick ktory podam w dziale "Tricki"
-nie siedzimy dlugo w jednym miejsu.Jesli ktos nas zauwazy w np w pkt A to w nastepnej rundzie idziemy juz do pkt B,C,D itd.
-ustawiamy sie w malo widocznych miejscach
-jesli ktos nas nie zauwazy i przebiegnie obok nas uzywamy pistoletu(ze snajperki trudno trafic w ruchomy cel,przynajmiej dla poczatkujacy graczy)
5.Tricki
-Jak celnie strzelac bez lunety!
Trick bardzo przydatny w malych pomieszczeniach a zarazem bardzo prosty :P
Wystarczy tylko...wlaczyc latarke
Kula zawsze pójdzie w srodek promienia.
6.Plusy i minusy
Minusy:
-Snajperki sa drogie
-Ciezko walic z bliska
Plusy:
+Mozna strzelac prze krawedzie,drzwi itd(to samo potrafi AK47 i M4a1 ale snajperce wystarczy jeden strzal)
+Z bliska mozna walic trickiem ktory wczesniej podalem lub uzywac pistoletow
+Snajperzy sa najchetniej przyjmowani do klanow(bo klany maja pelno takich ludzi ktorzy uzywaja m4a1,ak47 itd.)
+Snajperzy zazwyczaj zostaja ostatni na polu bitwy a wtedy-jesli jest np 1vs5 czyli ty(snajper) vs 5 to przeciwnicy sie dekoncentruja i latwo ich wtedy zabic
7.Zakonczenie
To byl moj krotki poradnik.Mam nadzieje ze komus pomoglem lub zachecilem do bycia snajperem albo przestraszylem że ze snajperami nie ma żartow
Pozdrawiam.
Źródło: http://www.wiaderko.com/c...per-a,1992.html |
|
Pomogłem? Postaw browarka
|
Autor postu otrzymał 1 piw(a) |
|
|
|
|
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): Kawior |
|
ViruS
GTFO z domu Bożego
|
Wysłany: 11-10-12, 20:08
|
|
|
Nowym na pewno się przyda, po kilku miesiącach drążenia snajperstwa dowiedzą się co to Fastzoom itp. |
|
_________________ Pompuj, pompuj, pompuj czlowieniu, trenuj.
Ujrzysz progres w oka mgnieniu.
Nawet gdy ktoś rzuci Ci wyzwanie,
jak spartanie vis-à-vis wygranej staniesz.
|
|
|
|
|
$zef.
GANJA FARMER
Wiek: 32 Dołączył: 24 Cze 2012 Posty: 638 Piwa: 75/35 Skąd: Mod-team
|
|
|
|
|
Itachi
->Sharingan<-
|
Wysłany: 11-10-12, 20:46
|
|
|
$zef. napisał/a: | przede wszystkim żeby dobrze grać awp potrzebna jest dobra myszka - jeśli jej nie masz odpuść ją sobie i graj m4/ak |
Nie zgodzę się z tym... Moja myszka ma ze 4 lata... Zacina mi się 2-3 razy dziennie, a na mapie awp_india kończę ze statami 40-9. Wszystko zależy od refleksu i doświadczenia |
|
|
|
|
|
|
SUPERCUCUMBER
centomaniak
Wiek: 36 Dołączył: 05 Sie 2012 Posty: 377 Otrzymał 16 piw(a) Skąd: Grudziądz
|
Wysłany: 11-10-12, 20:47
|
|
|
bzdura, mozesz grac na tanim syfie, jak sie przyzwyczaisz i dobrze sobie ją wyczujesz to tez idzie bic równo - bardziej przydałaby sie jakas sensowna podkladka, bo na blacie czy kartce papieru moze uciekac nawet najdrozszy razer, a tu dobra i tania alternatywą są QcKi.
jak to mówią - nie sprzet a technika zrobią z Ciebie ..... oj nie wyszło mi
oczywiscie dobry gryzon jest jak najbardziej wskazany. tzn z dobrym sensorem, bo ilosc dpi nie ma tu nic do rzeczy
Itachi, staty na FFA to mozna wlozyc miedzy książki <rotfl> |
|
|
|
Itachi
->Sharingan<-
|
Wysłany: 11-10-12, 23:17
|
|
|
Cytat: | jak to mówią - nie sprzet a technika zrobią z Ciebie ..... oj nie wyszło mi |
Nie sprzęt, lecz technika czyni z Ciebie zawodnika...
I podkladki nie mam... Na blacie zapierniczam :D:D |
|
|
|
|
|
|
TeD3
Wiek: 27 Dołączył: 18 Wrz 2012 Posty: 20 Postawił 2 piw(a) Skąd: Siedlce
|
Wysłany: 12-10-12, 16:19
|
|
|
Najważniejsza jest umiejętność, a dobry sprzęt to też podstawa. |
|
|
|
|
|
ckscyzor
Wiek: 28 Dołączył: 10 Wrz 2012 Posty: 131 Piwa: 5/1 Skąd: mam wiedzieć?
|
Wysłany: 13-10-12, 07:45
|
|
|
Ważne są umiejętności , sprzęt mało ważny |
|
|
|
SUPERCUCUMBER
centomaniak
|
Wysłany: 13-10-12, 09:08
|
|
|
ckscyzor napisał/a: | Ważne są umiejętności , sprzęt mało ważny |
skoro dla Ciebie sprzet malo wazny to pokaz umiejetnosci na myszce kulkowej i kompie wyciskajacym w CSie 40 fps <rotfl> |
|
|
|
$zef.
GANJA FARMER
|
Wysłany: 13-10-12, 13:49
|
|
|
Mam myszkę za 20zł, na której nie da się grać awp, dlaczego? Przede wszystkim nie mogę bić fast zoom'ów bez których gra awp traci sens <3 Po prostu jak klikam PPM zoom nie włącza się wystarczająco szybko (na myszkach za normalne pieniądze jest cacy) dlatego kupuje gryzonia: SteelSeries Xai oraz podkładkę SteelSeries S&S, na której gra awp sprawia tylko przyjemność. I niech nikt mi nie wmawia, że można grać na gównianych myszkach awp, bo jak cucumber napisał: Gre z ffa można sobie wsadzić w książki |
|
_________________ Chcesz ze mną porozmawiać? Przeczytaj! ZANIM NAPISZESZ...
http://banid.pl/kto?to=STEAM_0:1:26033021 |
|
|
|
|
SUPERCUCUMBER
centomaniak
|
Wysłany: 13-10-12, 14:01
|
|
|
s&s to plastik, wiec bedziesz musial sie najlepiej zaopatrzyc co jakis czas w teflonowe slizgacze do gryzonia, lepiej bierz QcK, jest materiałowa, takze seria slizgacze mogą byc a granie jest świetne.
sam mam QcK mini jeszcze z logiem Team Pentagram i staryl logiem Stel + Razer Abyssus i gra się przyjemnie. nastepna podkladke jaka bede kupowal to tez QcK ale tylko dlatego ze gram na niej juz kilka ladnych lat i bez sensnu sie przyzwyczajac do czegos innego. |
|
|
|
$zef.
GANJA FARMER
|
|
|
|
|
ckscyzor
|
Wysłany: 13-10-12, 15:18
|
|
|
Supercucumber , myszke mam laserową , komp wyciska 40 fps i jakoś kogoś zabijam co ty na to ? Myszka za 20 zl , klawiatura za 8 zł zdziwiony ?: )) |
|
|
|
SUPERCUCUMBER
centomaniak
|
Wysłany: 13-10-12, 18:00
|
|
|
dlatego zamykasz tabele albo w ogole nie grasz zadnych meczy ligowych, tylko wieczne FFA z "Jacek szukam klanu ogar", bo nigdzie indziej nie zabijesz dlatego wcale, a wcale nie jestem zdziwiony <rotfl>
ja napsialem ze mozna dorze grac na kiepskim sprzęcie, ale po coś te specialne myszki, podkladki dla graczy wymyslono, nie? |
|
|
|
ckscyzor
|
Wysłany: 13-10-12, 18:20
|
|
|
bylem 6 w ranku na bf2 , nie gram na zadnych ligach itp bo nie lubie tego , wymyślono ale poprawiają tylko troche , załóżmy że gracz gra 10 lat to i sobie na kiepskim sprzęcie poradzi |
|
|
|
SUPERCUCUMBER
centomaniak
|
Wysłany: 13-10-12, 18:50
|
|
|
ckscyzor napisał/a: | bylem 6 w ranku na bf2 , nie gram na zadnych ligach itp bo nie lubie tego , wymyślono ale poprawiają tylko troche , załóżmy że gracz gra 10 lat to i sobie na kiepskim sprzęcie poradzi |
poradzi, ale po co sie meczyc? <rotfl> gra ma sprawiac przyjemnosc i ma sie grac wygodnie a nie denerwowac sie na wlasny sprzet, ze sie zacina ze ucieka etc
6 w ranku BF2,
|
|
|
|
BuBu.^^
|
Wysłany: 13-10-12, 19:35
|
|
|
SUPERCUCUMBER napisał/a: | ckscyzor napisał/a: | bylem 6 w ranku na bf2 , nie gram na zadnych ligach itp bo nie lubie tego , wymyślono ale poprawiają tylko troche , załóżmy że gracz gra 10 lat to i sobie na kiepskim sprzęcie poradzi |
poradzi, ale po co sie meczyc? <rotfl> gra ma sprawiac przyjemnosc i ma sie grac wygodnie a nie denerwowac sie na wlasny sprzet, ze sie zacina ze ucieka etc
6 w ranku BF2,
|
Daj im spokój dla nich to jest osiągniecie. 6 w ranku na naszym BF2 to jest hardcore mało kto tak słabo gra.
A co do poradnika to taki o kant pupy i jeszcze nie twój. Generalnie dla nowego gracza nic ciekawego nie wnosi. A dla graczy szukajacych bardziej zaawansowanych taktyk/strategi/tricków itp. nie ma w nim nic. |
|
|
|
|
|
|