ckscyzor
Wiek: 28 Dołączył: 10 Wrz 2012 Posty: 131 Piwa: 5/1 Skąd: mam wiedzieć?
|
Wysłany: 20-09-12, 20:42 Robert Lewandowski wraca do negocjacji z Borussią Dortmund
|
|
|
Borussia Dortmund nie ustaje w próbach przedłużenia kontraktu z Robertem Lewandowskim. Mistrz Niemiec złożył Polakowi nową ofertę.
Robert Lewandowski ma kontrakt ważny do 2014 roku, ale Borussia Dortmund już chce przedłużyć kontrakt z polskim napastnikiem. Letnie rozmowy w sprawie przedłużenia kontraktu były nieudane, a sprawa rozeszła się o pieniądze. Po tym, jak Lewandowski dał Borussii zwycięstwo nad Ajaksem Amsterdam w Lidze Mistrzów, Borussia wróciła do negocjacji.
Obecnie Lewandowski zarabia 1,5 miliona euro za sezon. Borussia oferuje Polakowi kontrakt do 2016 roku i pensję w wysokości 3,3 miliona rocznie. Polak chciałby zarabiać tyle, ile najlepiej opłacani w zespole Mario Goetze i Marco Reus, którzy za sezon inkasują około 5 milionów euro.
- Koncentruje się tylko na grze w Borussii. Mam jeszcze dwa lata kontraktu. Zobaczymy, co się wydarzy do tego czasu. Nie ma pośpiechu. Ja i moi doradcy rozmawiamy z Borussią - powiedział "Bildowi" Lewandowski. Polak faktycznie nie musi się śpieszyć, bo jego nazwisko regularnie łączone jest z transferem do większego klubu.
źródło : Przegladsportowy.pl |
|