|
Nieruchomości |
| Autor |
Wiadomość |
alexaa

|
Wysłany: 29-07-26, 13:58 Nieruchomości
|
|
|
| Szukam cichego i spokojnego miejsca, z daleka od ogromnych tłumów i wielkich resortów. Kilka osób polecało mi południowe rejony ze względu na niesamowite widoki i spokój, więc zaczęłam bardziej zgłębiać temat. Trafiłam na nieruchomości na półwyspie Pelješac i krajobrazy na zdjęciach wyglądają obłędnie. Czy ktoś z Was mieszka tam na stałe albo chociaż bywa regularnie? Ciekawe, jak wygląda codzienne życie poza sezonem letnim, czy wszystko zamiera, czy da się normalnie funkcjonować. |
|
|
|
|
 |
dżejla

|
Wysłany: 29-07-26, 14:35
|
|
|
| Szukam sprawdzonych rozwiązań nad drzwi wejściowe. Mąż uparł się na nowoczesne zadaszenie ze szkła, ale ja mam spore obawy, jak to przetrwa mocniejszy wiatr czy zalegający zimą śnieg. Natrafiłam w sieci na okucia do daszków szklanych producent Metalustic i zastanawiam się, na co zwrócić uwagę przy wyborze samych odciągów i uchwytów. Czy ktoś z Was montował taki daszek przy budowie domu i może doradzić, jakie parametry są kluczowe, żeby nie denerwować się przy pierwszej lepszej burzy? |
|
|
|
|
 |
latwa

|
Wysłany: 14-09-26, 01:50
|
|
|
| Przy nieruchomości w takiej lokalizacji warto od razu pomyśleć nie tylko o tym, czy dobrze będzie się tam mieszkało, ale też o możliwościach wynajmu w przyszłości. Zwłaszcza jeśli mieszkanie miałoby być inwestycją, dobrze wcześniej policzyć wszystkie koszty i zastanowić się, kto będzie zajmował się najemcami i bieżącą obsługą. Przy takim wariancie można sprawdzić np. Per Modum https://www.per-modum.pl/oferta.htm , które zajmuje się zarządzaniem najmem. |
|
|
|
|
 |
alexaa

|
Wysłany: 02-10-26, 21:30
|
|
|
| Przymierzamy się do zakupu działki w okolicach Ustronia i szukamy sprawdzonego lokalnego pośrednika, dlatego wpadło mi w oko to biuro nieruchomości Ustroń. Zależy nam na agencji, która dobrze zna specyfikę tutejszego rynku, plan zagospodarowania i pomoże bezstresowo przejść przez wszystkie formalności. Miał ktoś z Was okazję współpracować z nimi na miejscu? Jak oceniamy ich profesjonalizm i opieka na każdym etapie transakcji? |
|
|
|
|
 |
|
|