Witaj na Classic-Zone.pl
Dziś jest

Mod IP Status Protokół Połącz
4Fun / BF2 Mod - - S/NS
Only DD2 - - S/NS
COD Mod - - S/NS
Zombie Mod - - S/NS
TeamSpeak 3 - - TS 3

Sponsorzy
Hosting serwerów - Pukawka.pl Hosting WWW - Mintshost.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
Jakie złączki do rur PE wybrać?
Autor Wiadomość
Goral

Wysłany: 18-09-26, 21:20   Jakie złączki do rur PE wybrać?

Witam. Ostatnio zajmuję się modernizacją instalacji i trochę czasu zeszło mi na ogarnięcie tematu różnych złączek do rur PE. Wcześniej wydawało mi się, że to raczej prosty wybór, a później im więcej czytam, tym więcej pojawia się rodzajów i zastosowań. Przeglądałem ostatnio ofertę MPJ na https://www.mpj.pl/ i widzę tam m.in. złączki skręcane, elektrooporowe i doczołowe, a do tego różne rozwiązania do sieci wodociągowych, gazowych czy nawodnień. Nie mam jeszcze dużego doświadczenia z każdą z tych metod, więc chętnie podpytam osoby, które robiły takie instalacje u siebie albo zawodowo. Zastanawiam się głównie nad tym, kiedy lepiej zastosować zwykłe złączki skręcane, a kiedy elektrooporowe. Czy przy typowej instalacji wodnej różnica w montażu i późniejszym użytkowaniu jest mocno odczuwalna? No i jak dobieracie konkretne elementy do średnicy i rodzaju rury, żeby później nie było problemów z całością? Jeśli ktoś korzystał z produktów MPJ albo po prostu ma doświadczenie z podobnymi systemami, to dajcie znać, na co zwrócić uwagę przy wyborze.
Postaw piwo autorowi tego posta

matys20

Wysłany: Wczoraj 20:43   

Szukam sprytnego pomysłu na wydzielenie strefy do pracy w salonie i wpadły mi w oko ścianki ażurowe z lameli. Wyglądają lekko i nie zabierają światła, co jest dla mnie kluczowe. Czy montowaliście coś takiego samodzielnie, czy lepiej od razu zamawiać ekipię do montażu? Chętnie poznam Wasze opinie.
Postaw piwo autorowi tego posta

Odpowiedz do tematu