Mod |
IP |
Status |
Protokół |
Połącz |
4Fun / BF2 Mod |
- |
- |
S/NS |
|
Only DD2 |
- |
- |
S/NS |
|
COD Mod |
- |
- |
S/NS |
|
Zombie Mod |
- |
- |
S/NS |
|
TeamSpeak 3 |
- |
- |
TS 3 |
|
Zamknięty przez: iMßa 29-08-13, 21:22 |
Regulamin banowania |
Autor |
Wiadomość |
natsu.
Wiek: 30 Dołączył: 22 Gru 2012 Posty: 417 Piwa: 58/1 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 22-02-13, 22:19 Regulamin banowania
|
|
|
Witam, stwierdzam po dzisiejszej - krotkiej aczkolwiek bogatej w pomysly - rozgrywce, ze trzeba by zmienić nieco nasz regulamin banowania
Po pierwsze nazwijmy go po ludzku - Taryfikator
Po drugie, oryginał: http://classic-zone.pl/viewtopic.php?t=12
Po trzecie, zmiany:
Nieprawidłowa komunikacja
- Obraza gracza lub admina - kick lub ban (do 1 tyg.)
- Nadużywanie mikrofonu - kick lub ban (do 2 godz.)
- Brak kultury - kick lub ban (do 12 godz.)
Wspomagacze
- Cheaty* - ban (perm.) lub ss (w przypadku wh/esp)
- Skrypty** - ban (12 godz., następnie perm.)
- 16 bit/Software - ban (4 godz. - 2 dni) lub ss
Utrudnianie gry
- Nie wykonywanie celów mapy - ostrzeżenie, następnie ban (do 2 godz.)
- Wysoki ping (140+) - ostrzeżenie, następnie ban (do 15 min.)
- AFK - kick
Reklama
- Reklama w czacie (bind) - ostrzeżenie, a następnie ban (do 4 dni)
- Reklama w nicku - kick, a następnie ban (do 1 tyg.)
Pozostałe
- Podszywanie się pod innych graczy - ban (perm.)
- Wchodzenie z aktywnym banem - ban (perm.)
- Ucieczka z serwera przed robionymi ss - ban (perm.)
- Zgłaszanie cheatera na zwykłym sayu zamiast na u@ - ostrzeżenie, następnie kick lub ban (do 10 min.)
- Expenie lub Farmienie odznak w zmowie - ban (do 1 tyg.) + możliwość utraty lvl/odznak)
Serwer BF2
- Używanie scouta/he na mapach, gdzie jest to zabronione - ostrzeżenie, a następnie kick lub ban (do 2 godz.)
Serwer COD
- Kładzenie min w wąskich przejściach/drabinach/drzwiach itp. - ostrzeżenie, a następnie kick lub ban (do 2 godz.)
Serwer ZM
- Kampienie na Armagedon/Survivor/Plague/Assassin/Sniper/Snipers vs assassins Mod - ostrzeżenie, a następnie kick lub ban (do 4 godz.)
- Szparowanie (zarażanie przez ściany, okna, drzwi itd.) - slay, a następnie kick lub ban (do 4 godz.)
- Blokowanie dojścia innym zombie do człowieka - ostrzeżenie, a następnie ban (30 min. - 12 godz.)
Cheaty* - Wallhack, Aimbot, Speedhack, ECC, ESP, Teleport, Infinity ammo i wszystkie programy ingerujące w grę (oprócz Gammacontrol itp.)[/color]
Skrypty** - Fast zoom, Qucik shot, Auto BunnyHop, No recoil, No spread, czyli wszystkie skrypty, które ułatwiają rozgrywkę. Nie mylić z bindami np. attack na rolce itp.
Krótkomówiąc - za obraze admina i gracza ta sama kara, dodane za brak kultury, wywalone za kampienie (w koncu ct moze kampic na de_, a tt w kampiace na de_ to nie wykonywanie celow mapy), dodane na skrypty no i nieco ostrzejsze kary w niektórych |
|
Ostatnio zmieniony przez natsu. 24-02-13, 15:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Power Line
Posta chcę nabić
Nick w grze: Power Line
Wiek: 28 Dołączył: 18 Paź 2012 Posty: 924 Piwa: 97/62 Skąd: Starokrzepice
|
Wysłany: 22-02-13, 23:25
|
|
|
Dla mnie aktualny "taryfikator" jest dobry |
|
|
|
natsu.
|
Wysłany: 23-02-13, 11:28
|
|
|
Teoretycznie według niego powinienem banować ct za kampienie na bsie, a do tego mozna biegac ze skryptami, które znacznie ułatwiają grę. Admin jest w jakiś sposób lepszy od gracza i za jego obrazę jest siedmiokrotnie większa kara, brak kultury w którym nie ma wyzwisk jest niebrany pod uwagę |
|
|
|
Guzik
Wiek: 27 Dołączył: 13 Mar 2012 Posty: 504 Piwa: 95/57 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-02-13, 12:16
|
|
|
Mi się podoba, fajnie że nie zignorowałeś naszego Zombie-Mod'a. |
|
|
|
FD^GoD
Streetworkout<3
Nick w grze: FD^GoD
Wiek: 32 Dołączył: 27 Sie 2012 Posty: 2246 Piwa: 254/240 Skąd: Gdansk
|
Wysłany: 23-02-13, 20:52
|
|
|
Nie ma sensu zmieniać regulaminu wszystko jest ok poza tym nic nowego to nie wnosi. Do tego admin jest lepszy od gracza też już przesadzasz, to zabrzmiało jakby admin miał sobie na wszystko pozwalać. Nie zapominaj Natsu, że jesteś tylko zwykłym adminem, więc lepiej się tak nie rozpędzaj. |
|
_________________ Gość Zobacz najnowsze filmy:
Najnowsze ACE z M4A1 click
Najnowsze Fragmovie click
ACE 1 VS 6 click
AWP MEGA ACE click
|
|
|
|
|
nyah
Living Legend =)
Nick w grze: nyah
Wiek: 28 Dołączył: 02 Gru 2012 Posty: 457 Piwa: 52/7 Skąd: W-wa
|
Wysłany: 24-02-13, 13:07
|
|
|
natsu. napisał/a: | - Kampienie na Armagedon/Survivor/Plague/Assassin/Sniper/Snipers vs assassins Mod - ostrzeżenie, a następnie kick lub ban (do 2 godz.)
- Szparowanie (zarażanie przez ściany) - ostrzeżenie, a następnie kick lub ban (do 2 godz.) |
ostrzeżenie mam rozumieć jako Slay w przypadku ZM?:P i w Szparowaniu nie dodaliście zarażania też przez okna i dziury |
|
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) |
|
|
|
|
natsu.
|
Wysłany: 24-02-13, 15:09
|
|
|
Tak było cały czas zmienione + zwiększona maksymalna kara. Jak widać tylko kolejny powód do aktualizacji. |
|
|
|
` M4rlbrodo h0w ?!
Wiek: 28 Dołączył: 15 Cze 2012 Posty: 372 Otrzymał 89 piw(a)
|
Wysłany: 24-02-13, 15:18
|
|
|
Po tym co przeczytałem, to jest bardziej surowy regulamin banowania niż aktualny, z tego też powodu jestem na nie. Aktualny mi pasuje, chyba nie chcemy tracić graczy bardzo szybko, albo na długi okres. |
|
|
|
nyah
Living Legend =)
Nick w grze: nyah
Wiek: 28 Dołączył: 02 Gru 2012 Posty: 457 Piwa: 52/7 Skąd: W-wa
|
Wysłany: 24-02-13, 17:45
|
|
|
M4lbruskowy ?! napisał/a: | Po tym co przeczytałem, to jest bardziej surowy regulamin banowania niż aktualny, z tego też powodu jestem na nie. Aktualny mi pasuje, chyba nie chcemy tracić graczy bardzo szybko, albo na długi okres. |
Popieram osobę wyżej |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|