Test Drive : Ferrari Racing Legends (FRL) (PC)
Dnia dzisiejszego tzn. 12.09.2012 rok jest premiera gry Test Drive : Ferrari Racing Legens jest to gra komputerowa. Jedna z najlepszych gier wyścigowych oraz rajdów samochodowych z serii : Rombax Games.
Gra FRL została wydana na świat dzięki firmie BigBen Interactive, która jak wiadomo na celu ma gry z serii ''Ferrari''.
Test Drive jest jedną z najstarszych oraz popularnych gier w swoim rodzaju.
Pierwsza część Test Drive ujrzała światło dzienne w latach 80 (20 w. (XX) ).
Naszym celem a raczej zadaniem jest zasiąść za kółko kultowego samochodu (jednego z około pięćdziesięciu ) zaprojektowanych w latach 1947 - 2009 przez włoską firmę w.w (ferrari).
Klasyczne modele, bolidy formuły 1 (F1), oraz klasy GT - tego nie zabrakło w naszej grze jaką jest Test Drive : Ferrari Racing Legens (FRL) (PC).
W grze możemy spotkać się z wieloma trybami rozgrywki początkując na wyścigach na prawdziwych torach przeznaczonych do tego, kończąc na próbę testową gry.
Do dyspozycji mamy około 35 tras na których możemy się ścigać.
W trasach znajdziemy realne trasy bardzo znane z którymi wujek google nam może objaśnić coś o nich :
Przykładowa znana trasa przez fanów włoskiego Ferrari :
- Silverstone.
Głównym celem i najważniejszym celem jest kampania jest to jeden z naszych trybów gry.
Są zaprojektowane trzy okresy : złoty, srebrny oraz współczesny.
W zależności od tego okresu do dyspozycji mamy poszczególne maszyny ferrari.
Aby odblokować kolejne wozy należ wygrywać oraz przechodzić dalszą część gry.
Można również sprawdzić swoje umiejętności w grze multiplayer w której może spotkać się 8 dowolnych osób na torze.
Wymagania systemowe :
Core 2 Duo 2 GHz,
2 GB RAM,
Karta graficzna : 512 MB (karta grafiki) (GeForce 8800 GT lub jakaś tam lepsza)
7 GB HDD,
System operacyjny : Windows XP/ Vista ewentualnie 7.
Twórcy & Kasta :
Producent gry : Slightly Mad Studios
Wydawca gry : Rombax Games
Wydawca gry Spolszczonej (PL) : IQ Publishing
Moja opinia :
Moim zdaniem gra jest jedną z najlepszych gier w swoim rodzaju, oczywiście może nie spełniać standardów jakie wy posiadacie aczkolwiek moim skromnym zdaniem moje wymagania spełnia, mam zamiar zakupić tą grę aczkolwiek waham się nad wymaganiami systemowymi. Jest to jedna z nielicznych gier w swoim rodzaju która mi się spodoba.
Nie ma co krytykować grafiki bo błędów licznych nie ma, co prawda bugi się pojawiają ale są z dnia na dzień eliminowane tak więc spokojna o to głowa.
Fabuła oraz treść gry świetnie i ściśle dopracowana tak więc nie ma co się martwić o ukończenie gry w jeden dzień to jest na dłuższą metę. Jeżeli ktoś z was posiada już tą grę prosze zdać relacje jak się sprawdza.
Plusy :
+ Dobra grafika
+ Dopracowany styl gry
+ Gra na dłuższą mete
+ Gra ukarzę się w wersji językowej : Polski
+ Znane trasy z realnego życia
+ Wiele markowych wspanialych i szybkich samochodów marki Ferrari
Jest jeszcze wiele wiele zalet gry.
Minusy :
- nieliczne bugi (są eliminowane)
nie mam więcej zastrzeżeń.
Pozdrawiam wszystkich :P
Treść zawarta w poście jest po prostu napisana moimi własnymi zdaniami.
Zakaz kopiowania bez mojej zgody.
Zdjęcia oraz wszelkie ważne oraz te mniej ważne informacje wiem z własnego doświadczenia oraz z wielu portali o grach.