Goral

|
Wysłany: 19-06-26, 17:29 Odnawianie starej przyczepki, a tabliczka znamionowa
|
|
|
| Siemanko. Słuchajcie, mam taki problem przy renowacji mojej starej przyczepki samochodowej, którą dostałem w spadku po dziadku. Chcę ją w końcu legalnie zarejestrować i odmalować, bo konstrukcja jest zdrowa, ale ta blaszka z numerami VIN i masą całkowitą jest tak skorodowana, że diagnosta na przeglądzie tylko pokręcił głową i powiedział, że z czymś takim mnie nie puści. No i teraz mam dylemat, bo numery niby mam w dokumentach, ale na samej przyczepce ledwo co widać. Szukałem jakichś firm, które zajmują się odtwarzaniem takich elementów i wpadła mi w oko strona tabliczki znamionowe, bo robią też tablice na zamówienie z trwałym nadrukiem albo grawerem. Zastanawiam się tylko, jak na takie dorabiane zamienniki patrzą w wydziale komunikacji albo na stacjach kontroli pojazdów? Czy to musi mieć jakiś specjalny certyfikat, czy wystarczy, że dane zgadzają się z dowodem rejestracyjnym i układ jest taki sam jak w oryginale? Robił ktoś z Was taki manewr z dorabianiem blaszki do starego pojazdu albo przyczepy rolniczej? Nie chciałbym wydać kasy na marne, a potem się użerać w urzędzie, że coś jest nie tak. Dajcie znać, jak to u Was wyglądało. |
|
|