Goral

|
Wysłany: 29-04-26, 19:11 Początki z naturalną pielęgnacją
|
|
|
| Od dłuższego czasu staram się eliminować z mojej łazienki zbędny plastik i chemiczne składy, które nie służą ani mojej skórze, ani środowisku. Przejście na naturalną pielęgnację wymagało trochę czasu, ale efekty w postaci braku podrażnień są tego warte. Ostatnio zamawiałam zapas szamponów w kostce oraz hydrolatów i bardzo pomógł mi ekupon na eko kosmetyki i naturalne produkty, dzięki któremu przetestowałam nową markę niszową. Czy wy też zauważyliście, że oleje roślinne potrafią zdziałać więcej niż drogie, drogeryjne kremy pełne silikonów? Często sprawdzam też, jakie ale promocje na artykuły drogeryjne są aktualnie dostępne, bo szukam tam głównie ekologicznych środków czystości do domu, które są bezpieczne dla zwierząt. Zastanawiam się, jakie macie opinie o szklanych opakowaniach zwrotnych w branży beauty? Czy wierzycie, że małe kroki w codziennych wyborach zakupowych faktycznie mogą realnie wpłynąć na stan naszej planety? Chętnie poznam wasze ulubione polskie marki, które produkują kosmetyki w duchu etycznym i nie testują ich na zwierzętach. |
|
|