Delmus
Nick w grze: Tester Bieli
Dołączył: 24 Lut 2012 Posty: 1685 Piwa: 461/47 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 31-05-13, 02:43 Nasz nowy hosting forum.
|
|
|
Witam serdecznie
Już jest po zmianie przez nas hostingu, mogłem wam o nim napisać wcześniej byście wiedzieli co i jak, bo dziś lekka panika i zamieszanie było, więc przedstawiając co dziś/wczoraj 30 maja miało miejsce: Koniec wynajmu serwera dla naszego forum u firmy ProSerwer i początek korzystania przez nas z oferty MintsHost.
Czemu się tak stało?
- Firma MintsHost jest świeża na rynku, ale zyskała już wiele pozytywnych opinii, ja sobie dopiero buduje o nich zdanie, więc wiele powiedzieć nie mogę, prezentuje się jak na razie wszystko dobrze.
- Firma proserwer posiada swoją serwerownie we Francji przez co ping naszego forum wynosił u mnie 50-60 (sprawdzić można poprzez komendę: ping classic-zone.pl , w konsoli systemu). Natomiast teraz u MintsHost (Poznań) wynosi on 25-35.
- MintsHost posiada też znacznie lepszą ofertę w stosunku do ceny, nie muszę już się martwić o limit transferu i podobne, bo u MintsHost w większości przypadków nie ma limitów, a opłaty są również znacznie mniejsze.
Może za bardzo zachwalam tą firmę jak na pierwszy dzień korzystania z ich usług,
oby nie było niemiłych przygód. Problemy dziś z forum nie wynikały z powodu jakiś
niewyjaśnionych awarii, można rzec, że miałem wszystko pod kontrolą i musiało tak być . |
|
Autor postu otrzymał 2 piw(a) |
|